Tijd voor verandering
07 december 2023 

Tijd voor verandering

Als je iets anders wilt, dan moet je ook wel iets veranderen. Ik zie dit heel vaak misgaan bij hippische ondernemers. Ze zouden graag hun baan in loondienst willen opzeggen, maar twijfelen of er wel genoeg klanten zullen zijn. Daardoor blijven ze veilig in hun loondienstbaan hangen. Maar als je echt wilt dat er wat verandert, dan moet je zelf ook in actie komen. Er liggen zoveel kansen, maar er is ook veel wat moet veranderen om die kansen te benutten.

Maak een winstplan

Voor mij begint alles in ondernemerschap met het maken van een winstplan. Het gaat hier niet om het schrijven van een volledig businessplan, maar om eenvoudig te bepalen wat je gaat verkopen, tegen welke prijs, wanneer en hoeveel. Vervolgens kijk je naar de kosten en uitgaven die daar tegenover staan. Op die manier bepaal je wat je zou kunnen verdienen in de meest ideale situatie en welke kosten daar tegenover zouden staan. Het belangrijkste is om te bekijken of het bedrag dat overblijft voldoende is om van te kunnen leven.

Sturen op cijfers

Sturen op cijfers is essentieel als je een serieuze onderneming wilt opzetten. Elke ondernemer heeft te maken met cijfers en KPI's. Je hebt iets nodig om op te kunnen sturen, anders blijft het slechts een hobby. Het verschil tussen hobby ondernemers en serieuze ondernemers ligt in het feit dat de laatste groep succesvol is in het neerzetten van een onderneming waar anderen jaloers op zijn.

Durf te veranderen

Als je wilt veranderen, ga er dan ook echt voor. Stop met hobbymatig ondernemen en ga serieus aan de slag met je bedrijf. Dit geldt zeker ook voor ondernemers in de hippische sector. Stuur op cijfers en zorg dat je grip krijgt op je financiële situatie.

Maak je dromen waar

Wil je serieus aan de slag met je onderneming en klaar zijn met hobbyën? In mijn ogen is het essentieel om elk jaar te beginnen met een winstplan. Daarom organiseer ik op 11 januari een live dag waar we samen met een groep ondernemers aan de slag zullen gaan met het uitwerken van onze dromen en het maken van een winstplan.

Investeer in jezelf

Ben je klaar om serieus met je onderneming aan de slag te gaan? Dan is het de moeite waard om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens mijn ondernemerswelzijnsbijeenkomst kun je alles leren over het maken van een winstplan en krijg je de mogelijkheid om je winstplan met mij te bespreken. Op die manier kun je stoppen met een beetje ondernemen en echt aan de slag gaan met een serieuze business.

Kom in actie

Wil jij veranderen? Ik nodig je uit om mee te doen aan mijn ondernemerswelzijnsbijeenkomst. Ik hoop je daar te ontmoeten en samen te werken aan een succesvol jaar waarin al je dromen uitkomen. Laten we samen knallen!


Over de schrijver
Reactie plaatsen