Ondernemen met oogkleppen op
21 februari 2024 

Ondernemen met oogkleppen op

Eindelijk schrijf ik de blog die ik al ruim een half jaar wilde schrijven. Waarom ik hem dan niet schreef? Ik wou persé een foto van mezelf met oogkleppen op haha! Maar wat bedoel ik dan eigenlijk met ondernemen met oogkleppen op? Ondernemen met oogkleppen op staat voor blinde vlekken in je onderneming. Je bent zo bezig met datgene waar je goed in bent of je bent zo gewend dat bepaalde dingen nu eenmaal zo zijn, dat je vergeet verder te kijken.

Voor meer klanten moet je adverteren

Dit klinkt superlogisch! Daarom heb ik de afgelopen jaren ook heel veel geld uitgegeven aan advertentiekosten en marketingmensen die mij konden helpen. Het resultaat bleef echter uit. Totdat ik een paar maanden geleden een succesvolle ondernemer sprak die dit bereikt had ZONDER advertenties. Het kan dus zeker wel. Als ik mijn oogkleppen had opgehouden, dan had ik dit nooit willen horen én dus nog jaren veel geld uitgegeven aan advertenties. Nu ga ik juist op zoek naar hoe ik op een andere manier aan klanten kan komen.

Bij ons werkt dat niet zo

Als ik eens geld kreeg voor iedere keer dat ik die zin hoorde, dan was ik al lang en breed miljonair! Zeker in de paardenwereld doen we vooral wat volgens ons werkt. De prijzen kunnen in de randstad wel hoger zijn, maar hier in ... niet. Bij ons werkt dat niet zo. Of als ik kom met vernieuwende ideeën zoals bijvoorbeeld in plaats van privéles, twee personen in één les. Dan is het ook meteen van: dat vinden mijn klanten vast niet goed. Of wat dacht je van je prijzen flink omhoog gooien? Bij ons werkt dat niet, want dan lopen mijn klanten weg. Ik zeg niet dat dat niet waar is, maar als je bij voorbaat er al vanuit gaat dat het niet werkt, dan ga je ook niets veranderen. En dan blijf je dus lekker met oogkleppen op ondernemen.

Kijk eens naar andere sectoren

Wij paardenmensen praten het liefst met andere paardenmensen. Die begrijpen ons immers nog enigszins. Dus is de kans klein dat we bij andere sectoren gaan kijken hoe die het doen. Daar zijn ook ondernemers met verrassend vaak dezelfde uitdagingen. Ook zij hebben te maken met bijvoorbeeld prijsstijgingen, lastige klanten, enzovoort. Je kunt heel veel leren van ondernemers uit andere sectoren. Zij kijken ook verrassend fris naar hoe wij in de paardenwereld nu eigenlijk bezig zijn. Daarom volg ik ook bijna alle opleidingen en cursussen buiten de paardenwereld.

Leven van je paardenpassie

Klinkt geweldig toch?! Maar de werkelijkheid is dat ik onwijs veel armoede zie. Maar hey, we kunnen dit met z'n allen supergoed verbloemen. Ga eens naar een paardenevenement en het lijkt wel alsof wij de rijkste mensen op aarde zijn. Het is natuurlijk ook superfijn dat je de hele dag bezig mag zijn met de paarden. Maar jij hebt ervoor gekozen om er je geld mee te verdienen, dan moet je het ook zien én behandelen als een onderneming. Het is GEEN hobby meer, maar gewoon een serieuze business. Ga investeren in jezelf, zoek hulp én word een goede ondernemer! Want precies dat is het verschil tussen de mensen die echt goed geld verdienen in de paardenwereld én de mensen die keihard werken voor heel weinig geld.

Ben jij klaar om je oogkleppen af te doen?

Dan wil én kan ik je zeker helpen. Ik kijk verder dan enkel de paardensector, maar begrijp de sector ook. Heb zelf immers ook nog een 'paardenonderneming' én fok met KWPN'ers. Laat mij je helpen je oogkleppen af te doen én gewoon echt goed geld te gaan verdienen met je onderneming. Het kan namelijk wel! Benieuwd hoe? Laten we hier eens over bellen: https://calendly.com/s-bos/gesprek

Over de schrijver
Reactie plaatsen