Wat is Human Design?

Wat is Human Design?

Human Design is in mijn ogen een persoonlijke handleiding gebaseerd op de energie die er was toen jij ter wereld kwam. Dit klinkt wellicht een beetje vaag. Zelf was ik ook niet direct enthousiast over toen ik voor het eerst hier iets over hoorde. Dus ik snap volledig dat ook jij hier sceptisch over bent én wellicht helemaal niet voor openstaat. Dat is natuurlijk okay! Toch wil ik je uitdagen om in ieder geval deze blog hierover te lezen.

Omdat ik vind dat Rianne van Kies vanuit je kracht dit heel mooi heeft uitgelegd, voeg ik hieronder een stukje van haar website (https://www.kiesvanuitjekracht.nl/humandesign):

Human Design is de wetenschap van differentiatie. Het bestudeert waarom we allemaal uniek zijn.

Dat je DNA uniek is wist je al, maar hoe zit dat eigenlijk met je energie? Ook die is namelijk uniek. 

Human Design gaat ervan uit dat ieder mens een uniek genetisch en energetisch ontwerp heeft dat al vanaf je geboorte vastligt. 

Je kunt het zien als een ‘routekaart’ van je energie.
Je Human Design is jouw unieke persoonlijke gebruiksaanwijzing.
Jeetje, hadden je ouders die nu maar bij je geboorte meegekregen ;)

In essentie zijn we allemaal op zoek naar onszelf. Naar wie we echt zijn, wat we hier op deze aardbol te doen hebben. Die zoektocht voelt soms relaxt en soms uitdagend. 

Wie jij denkt dat je bent is jouw perceptie van jouw nature en nurture, maar welk deel van jou is nou wat? Waar ben je mee geboren en wat is aangeleerd? 

Dat laat Human Design je zien. Aan de hand van jouw Human Design Chart ontdek je hoe jij bent ontworpen en hoe jij je maximale potentie, zowel zakelijk als privé, kunt benutten. 

Je ontdekt waar je aangeboren innerlijke kracht ligt en op welke terreinen jij de wereld in je opneemt waar je je mogelijk door laat afleiden. Dit zijn je valkuilen, maar tegelijkertijd ligt daar ook je potentie tot innerlijke wijsheid.

Human Design is een objectief persoonlijk assessment tool. Het is niet gebaseerd op het beantwoorden van vragenlijsten die je invult en afhankelijk is van je mening of humeur die dag. 

Jouw Human Design komt tot stand op basis van 3 feitelijke gegevens: je geboortedatum, tijd en plaats. 

Human Design is een synergie van westerse wetenschap: kwantumfysica, genetica, biochemica, astronomie en esoterische wijsheden: Chinese I’Ching, Astrologie, Kabbalah en Hindu Chakra’s. 

Soms denken we als westerlingen dat dit iets zweverigs is, maar wanneer je wieg in China, India of het Midden-Oosten had gestaan was je ermee opgegroeid. Ik nodig je uit om een open mind te houden. 

Alles om ons heen bestaat uit energie, wij mensen ook. Dit bestudeert kwantumfysica sinds Einstein’s ontdekking. Planeten zenden neutrino’s uit, dit zijn minuscule kleine informatiedragers (deze ontdekking heeft in 2002 de Nobelprijs in de natuurkunde gewonnen). Die informatiedragers komen 24/7 met ons in aanraking, als kleine botsingen. 

Dit heeft invloed op ons vanaf conceptie. Aan de hand van de stand van de planeten op het tijdstip van jouw geboorte kan jouw imprint worden berekend, dus welke neutrino’s met jou in botsing zijn gekomen op het moment dat jij ter wereld kwam.

Die imprint is jouw unieke ‘vingerafdruk’ en vormt daarmee jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing over hoe het voor jou makkelijker is om in deze wereld te creëren wat jij wilt creëren: relaties, projecten, missies, wat dan ook. 

Het is de interface tussen jou in fysieke vorm in deze wereld en het kwantumveld van waaruit elke creatie tot stand komt. 

Ik vraag je niet om dit allemaal te geloven. Human Design is geen religie :). 

Ik nodig je uit om de dingen die je aanspreken mee te nemen en alles wat niet resoneert te laten liggen. 

Hoe werkt dat dan?

Het begint met het opvragen van jouw persoonlijke human design chart. Hiervoor het je de volgende gegevens nodig: 

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Geboortetijd
 • Geboorteplaats

Dit vul je in op: https://www.kiesvanuitjekracht.nl/start-met-hd-stap-1 én vervolgens krijg je gratis jouw Human Design Chart.

TIP! Je geboortetijdstip vind je vaak op je geboortekaartje en anders kun je het opvragen bij de gemeente waar je geboren bent. Als je inlogt op de site van de gemeente waar je geboren bent, kun je daar meestal een kopie van je geboorteakte opvragen.

Type, autoriteit en 9 centra

De basis bestaat voor mij uit jouw type (Generator, Manifestor, Manifesting Generator, Projector en Reflector), je autoriteit (op basis waarvan jij beslissingen maakt) en de 9 centra die zowel ingekleurd zijn of niet. Daarnaast zijn er nog dingen zoals profiel (hoe jij dingen doet die je doet), definitie (hoe jij je verbindt met anderen en hoe je relaties waarneemt), poorten (ingekleurde cijfers op je chart) en kanalen (ingekleurde lijnen op je chart). Kortom, het is ontzettend uitgebreid.

Vijf types

Laten we beginnen met de vijf types:

 1. Generator
 2. Manifestor 
 3. Manifesting Generator 
 4. Projector 
 5. Reflector

Dit is het minst unieke stukje van Human Design, omdat het vrij algemeen en in hokjes is. Terwijl als je meer over Human Design leert je je juist gaat verwonderen over hoe iedereen uniek is.

Generator

33% van de bevolking is generator. Generators zijn energieke creators. Ze zijn er om vreugde te verspreiden. Hun strategie is om te wachten op een sacrale reactie voordat ze actie ondernemen. Oftewel, ze volgen hun onderbuikgevoel. Als ze in hun kracht staan dan voelen ze voldoening en als ze uit hun kracht staan dan voelen ze frustratie. 

Manifestor

9% van de bevolking is Manifestor. Manifestors zijn de innovators. Ze zijn er om verandering te brengen, om te initiëren en mensen aan te wakkeren. Hun strategie is om te informeren en te initiëren. Als ze in hun kracht staan dan voelen ze innerlijke rust en als ze uit hun kracht staan dan voelen ze boosheid. 

Manifesting Generator

37% van de bevolking is Manifesting Generator. Manifesting Generators zijn energieke, veelzijdige creators. Ze zijn er om met creatieve energie dingen te creëren om vervolgens weer snel door te gaan naar het volgende.  Hun strategie is om te wachten op een sacrale reactie én te informeren voor ze actie ondernemen. Oftewel, ze volgen hun onderbuikgevoel en vertellen anderen wat ze van plan zijn. Als ze in hun kracht staan dan voelen ze innerlijke rust en voldoening en als ze uit hun kracht staan dan voelen ze frustratie en boosheid. 

Projector

20% van de bevolking is projector. Projectors zijn er om anderen te gidsen. Hun strategie is om te wachten op de erkenning van een uitnodiging voor ze actie ondernemen. Oftewel, ze bereiden zich voor en wachten op een uitnodiging door enthousiast te delen wat hun fascineert. Als ze in hun kracht staan dan voelen ze succes en als ze uit hun kracht staan dan voelen ze bitterheid. 

Reflector

1% van de bevolking is Reflector, oftewel de unicorns. Reflectors zijn de thermometer van de groep. Ze voelen intuïtief aan hoe de vlag erbij hangt en delen die objectief. Ze reflecteren de collectieve energie. Hun strategie is om goed in te checken bij zichzelf voor een langere periode voor ze actie ondernemen. Oftewel, ze gunnen zichzelf de tijd, soms zelfs een maand, en omringen zich met mensen en omgevingen die goed voelen. Als ze in hun kracht staan dan voelen ze verrassing en als ze uit hun kracht staan dan voelen ze teleurstelling. 

Autoriteit

Autoriteit is de manier waarop jij het beste beslissingen maakt. Als je je Human Design Chart hebt gedownload dan zie je dit ook staan bij innerlijke autoriteit. De volgende autoriteiten zijn er:

    Emotionele autoriteit (neem enkel beslissingen als je emotioneel kalm bent, oftewel, slaap er een nachtje over)

    Sacrale autoriteit (neem beslissingen op basis van je onderbuikgevoel)

    Milt autoriteit (neem beslissingen op basis van je intuïtie)

    Ego autoriteit (neem beslissingen vanuit je hart)

    Zelf geprojecteerde autoriteit (neem beslissingen die goed voelen)

    Klankbord autoriteit (neem beslissingen op basis van erover te praten)

    Maan autoriteit (neem lang de tijd om beslissingen te maken)

Door het maken van betere keuzes krijg je automatisch een leuker leven. Dit voorkomt natuurlijk ook teleurstellingen.

9 centra

Er zijn 9 centra:

 1. Hoofdcentrum (inspiratie en vragen)
 2. Ajna (concepten en overtuigingen)
 3. Keel (expressie)
 4. Identiteit (liefde, richting en identiteit)
 5. Hart (wilskracht en eigenwaarde)
 6. Milt (overlevingsinstinct & intuïtie)
 7. Emotie (emoties)
 8. Sacraal (levensenergie)
 9. Wortel (adrenaline & stress)


Deze zijn ingekleurd (gedefinieerd, oftewel je geeft energie aan anderen) of niet ingekleurd (ongedefinieerd, wat betekent dat je energie ontvangt van anderen).

Klinkt interessant?

Vind je bovenstaande nu interessant? Ik heb donderdag 7 september een inspiratiedag hierover. Daarbij gaan we met zijn allen aan de slag met jouw Human Design. Daarnaast ontvang je een persoonlijk boek ‘Kies vanuit je kracht’ én ga je naar huis met jouw human design succesformule. 

Oftewel, na deze dag weet je precies wat jouw human design chart betekent en hóe je dit kunt toepassen in je leven en je bedrijf om jouw ondernemerswelzijn te verbeteren.

Meer weten? https://paardenwinst.plugandpay.nl/checkout/humandesign


Over de schrijver
Reactie plaatsen