Hóe kan je wel geld verdienen in de paarden?

Hóe kan je wel geld verdienen in de paarden?

Een veel voorkomende fout is dat hippische ondernemers beginnen met het zinnetje in hun achterhoofd: “In de paarden valt geen geld te verdienen.” Natuurlijk ga jij vol goede moed het tegendeel bewijzen. Maar ergens zorgt deze zin er ook voor dat je al snel met weinig genoegen neemt. Op het moment dat jij geld verdient met je hobby, ben je al snel tevreden; jij hebt immers het tegendeel bewezen.

Je kan wél goed geld verdienen in de paarden

Als boekhouder zie ik heel veel cijfers van ondernemers. Veel blijven hangen in wat ik noem ‘de hobbyfase’. Ze hebben elk jaar om en nabij dezelfde winst. Het is niet heel hoog, maar wel genoeg om van te kunnen leven. Ook zie ik ondernemers die jaar op jaar hun winst verhogen. Het verschil? De groep die elk jaar hun winst verhoogt, dat zijn de echte ondernemers. Die werken aan hun ondernemersvaardigheden en dit zie je terug aan hun financiële cijfers.

Hoe kom je uit de hobbyfase?

Door echt te gaan ondernemen kom je uit de hobbyfase. Dit vraagt van jezelf om te investeren in je ondernemersvaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn:

• Beter worden in verkopen

• Werken aan je zichtbaarheid

• Professionaliseren

In de basis valt en staat alles met je mindset. Want je gedachten beïnvloeden nu eenmaal de acties die je neemt. Als je van je hobby je werk maakt, is het des te moeilijker om hier door een zakelijke bril naar te kijken.

Zakelijke beslissingen zijn niet altijd leuk

Een hobby mag geld kosten, maar een onderneming moet geld opleveren. Dat vraagt om harde zakelijke beslissingen. Kost iets alleen maar geld? Dan moet je hier simpelweg mee stoppen. Juist omdat er zoveel emotie en passie komt kijken bij ondernemen in de paarden, is dat juist het aller moeilijkste! Toch gaat juist dit het verschil maken tussen een onderneming waarmee je gewoon goed geld verdient of een onderneming die maar een beetje door blijft sudderen.

Het ligt altijd aan jou!

Het is heel makkelijk om omstandigheden de schuld te geven, maar als ondernemer ben jij altijd verantwoordelijk voor je eigen succes. Dus wijzen naar anderen gaat je niet verder brengen. Als je iets wilt veranderen, dan moet je dit zelf gaan doen. Toen je nog in loondienst was, toen kon je nog naar je baas wijzen. Maar nu ben jij je eigen baas en dus ook de enige die verantwoordelijk is. De grootste groeikans ligt er dus ook om te werken aan jezelf. Aan je ondernemersvaardigheden, maar zeker ook aan je mindset.

Waar moet ik beginnen?

Omdat je al tot hier leest, weet ik dat jij hier iets mee wilt. Jij wilt werken aan je mindset en je ondernemersvaardigheden. Maar het is zo breed dat je simpelweg niet weet waar je moet beginnen. Speciaal voor jou heb ik een betaalbare oplossing, namelijk Paard en Winst 2024! Op donderdag 6 juni gaan we met ongeveer 30 hippische ondernemers aan de slag met het werken aan je mindset en je ondernemersvaardigheden. De dag bestaat voor een klein deel uit theorie, maar grotendeels uit de theorie direct toe te passen. Daarnaast vind je gelijkgestemden! Want eerlijk is eerlijk, ondernemen kan nog wel eens eenzaam zijn. Wil jij (eindelijk) echt goed geld verdienen in de paarden? Dan is Paard en Winst 2024 de perfecte start hiervoor!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen