Blinde vlekken

We hebben allemaal last van blinde vlekken. Oftewel, dingen die we simpelweg niet zien door de waan van de dag. We zijn zo druk met ons werk en de eindeloze to-do lijst. Druk, druk en nog eens druk. Het klinkt zelfs als iets positiefs. Wanneer je druk bent, dan zou het toch wel zo moeten zijn dat je succesvol bent, toch? Of is dat iets wat we onszelf voorhouden? In deze blog neem ik je ter inspiratie mee in enkele van mijn eigen blinde vlekken.

Money mindset

Momenteel ben ik veel bezig met mindset en energie. Wellicht klinkt dit zweverig, want dit vond ik zelf een paar jaar geleden namelijk ook! Ik dacht altijd dat het met mijn money mindset wel goed zou komen, want ik vond en vind geld hartstikke leuk! Daarom dacht ik dat ik hier niet aan hoefde te werken. Dit zat bij mij wel goed! Wel zei ik er altijd bij dat ik niet geloofde in een 4-uur durende werkweek. Mijn overtuiging was dat wanneer je veel geld wilt verdienen, je hier gewoon hard voor moest werken. Maar precies hierin zit mijn valkuil. Want is het wel echt zo dat je niet gewoon geld mag verdienen op momenten dat je vrij bent? Helemaal tegenwoordig met het aanbieden van allemaal online trainingen. Natuurlijk is het nodig om daarvoor eerst te werken, maar daarna kan je geld verdienen als je vrij bent. De tijd is veranderd en dus kan je ook op makkelijkere manieren geld verdienen. En nee, je hoeft dit geld niet meteen te investeren omdat het voelt als te makkelijk verdiend.

Aanpassen aan de omstandigheden

Zondag 2 juli was ik bij het Ruiterfitfestijn van Jip de Bot. Jip is iemand met een ongelooflijke energie die, als ze iets in haar hoofd heeft, het gewoon creëert. Superinspirerend! Naar aanleiding van haar event Katsjing in maart vond ik dat het ook eindelijk tijd was voor het event dat al jaren in mijn hoofd spookte, namelijk het startersevent. Ik zag precies voor me hoe ik het wilde hebben en zó was het ook daadwerkelijk geworden. Gave sprekers, een vol informatieplein én een supervette locatie. Er was alleen één klein probleempje. Het aantal deelnemers viel tegen en dus kwam ik financieel niet uit. Sterker nog, ik heb er ongeveer € 2.500,- zelf bij moeten leggen. Maar alles was beter dan mijn belofte en beeld wat ik voor ogen had niet na te kunnen komen. Bij het Ruiterfitfestijn zag ik dat in de aanloop van het event steeds wat dingetjes veranderden, omdat het beter paste bij de omstandigheden. Ook op de dag zelf waren er keuzes gemaakt, zodat er financieel geen verlies werd gedraaid. Dit was zo’n eye opener! Soms moet je je gewoon aanpassen aan de omstandigheden.

Goede adviezen

Mensen hebben altijd wat te zeggen. En laat ik, waarschijnlijk net als jij, nu stronteigenwijs zijn. Zo roepen ander boekhouders letterlijk al jaren tegen mij dat mijn prijzen veel te laag zijn. Maar tja, hippische ondernemers zijn zo leuk én hebben vaak daadwerkelijk weinig te besteden. Hoe kan ik die mensen nu uitsluiten door prijzen te vragen, waarvan ik DENK dat ze dat niet kunnen betalen. Het gevolg? Hard werken voor weinig geld en bijna geen marge overhouden om dingen uit te besteden. Ik voelde zelfs woede wanneer ik hoorde wat andere boekhouders vroegen. Dit kan je toch niet maken?! Tegelijkertijd is dit natuurlijk superhypocriet. Ik roep namelijk wel tegen alle hippische ondernemers dat ze hun prijzen moeten verhogen, maar zelf doe ik het niet. Gelukkig heb ik eindelijk het licht gezien en hanteer ik vanaf dit jaar nu ook ‘normale’ prijzen.

Doen wat anderen doen

Iets wat ik zelf en heel veel andere ondernemers doen, is hetzelfde doen als andere ondernemers. Ik ben een ‘kenniswerker’, waardoor je veelal de kennis deelt die je bezit door middel van trajecten met je klanten. Uiteraard zijn hiervoor heel veel verschillende vormen: online, offline of een combinatie daarvan. Toch voelt het aanbieden van trajecten niet iets wat op dit moment bij mij past. Het idee om een traject te gaan ontwikkelen geeft me simpelweg geen energie. Het idee van inspiratiedagen waarmee we een dag live aan de slag gaan met een bepaald onderwerp daarentegen wel. Daarom bied ik mijn kennis ook op die manier aan, want dit past bij mij. Op het moment dat ik me blind blijf staren op het feit dat ik een traject moet maken én verkopen, dan kost dit vooral veel energie en de kans op een succesvolle verkoop is daarom ook niet heel groot. Heb je trouwens interesse in een inspiratiedag? Kijk dan op https://paardenwinst.nl/inspiratiesessie/

Jezelf zijn

In een wereld waarin computers steeds slimmer worden én kennis voor iedereen beschikbaar is, is het zo belangrijk om jezelf te zijn. De bullshit-radar wordt steeds groter. Mensen willen jou zien én jouw echte verhaal horen. Des te meer jij jezelf bent, des te mooier jouw energie. Om in de toekomst succesvol te blijven is het noodzakelijk dat je volledig jezelf mag zijn. Dit begint met werken aan jezelf, zodat je nog meer van jouw unieke energie en onbenutte potenties mag gaan benutten. Zelf werk ik hier momenteel aan door steeds meer volgens mijn Human Design Chart te leven. Human Design kan je zien als een handleiding gebaseerd op jouw unieke energie. Het gaat ervan uit dat iedereen uniek is. Ben jij benieuwd naar jouw Human Design chart? Volg dan mijn webinar dinsdag 25 juli om 20:00 uur: https://paardenwinst.nl/webinar/

Jouw blinde vlekken

Het lastige van blinde vlekken is dat je ze zelf meestal niet herkent. Het is vooral luisteren naar wat anderen zeggen én vooral openstaan voor hun mening. Dit betekent niet dat je alles klakkeloos moet geloven en volgen, maar wel dat je er serieus open naar mag kijken én vervolgens ermee doet wat voor jou op dat moment passend is. Op het moment dat je een blinde vlek hebt gevonden is het belangrijk dat je je hiervan bewust wordt. Zodra je bewust bent van je blinde vlek, dan is het geen blinde vlek meer. Op dat moment kan je hier ook iets aan veranderen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen