Anders zijn is jouw persoonlijke succesformule

Laatst sprak ik een vriendin van vroeger en hadden we het over ‘naar het zwembad gaan’. Ik vertelde haar dat ik het maar raar vond dat iedereen mij daar eerst kende als 17-jarige en nu als moeder met heeeeel veel kilo’s meer. Daar schaam ik me best voor. Bijna zo erg dat ik liever gewoon thuisblijf, vertelde ik. Toen zei ze: “Sinds wanneer maak jij je druk om wat anderen vinden?” Ja goede! Ik maakte me vroeger namelijk nooit zo druk om wat anderen dachten, ik wilde gewoon mezelf zijn. Dat dat dan wellicht anders was dan anderen vond ik juist leuk!

Je bent niet wat je denkt

Ergens in de afgelopen jaren heb ik mezelf wijs gemaakt dat als ik écht succesvol wil zijn dat daar een slank lichaam bij hoort. Dat ik geen podcasts kan maken, want ik praat standaard door mijn neus en ga zo maar door. Allemaal kleine dingen die ik mezelf heb aangepraat. Misschien is het waar, maar hoogstwaarschijnlijk ook niet! Er zijn genoeg mensen met een maatje meer die succesvol zijn én misschien is praten door mijn neus wel een USP voor een podcast, omdat ze me dan goed onthouden.

Je gaat pas geld verdienen als je hard werkt

‘Veel voor weinig, nooit chagrijnig!’ Dit is een uitspraak die volledig bij hippische ondernemers past. Veel geld verdienen is simpelweg not done. Je mag geen geld verdienen over de rug van dieren én de paardenhobby is immers al heel duur. Bovendien mag jij als één van de weinige de hele dag met paarden bezig zijn, dus je bent sowieso een geluksvogel. Dit is iets wat ik veel hoor, zie en zelf ook ergens mijn steentje aan bijdraag. Mijn klanten hebben het al niet zo breed, dus ik pas mijn prijzen wel aan, want dan heb ik in ieder geval klanten. Mocht ik duurder zijn dan de rest, dan moet ik er ‘harder voor werken’. Weer allemaal gedachten die logisch klinken, maar je geen stap dichterbij ondernemerswelzijn brengen!

Wees anders dan anderen

Als je meer wil verdienen hoef je echt niet harder voor te werken. De kunst is om uniek te zijn! En het mooie is, dat iedereen uniek is. Al zouden we allemaal hetzelfde aanbieden, dan doet nog iedereen het op zijn unieke manier. De kunst is juist om erachter te komen wat jou uniek, oftewel anders dan anderen maakt, én hier optimaal gebruik van te maken. Zeker in een wereld waar al zoveel te vinden is, is het juist heerlijk om iemand te volgen die anders en vernieuwend is.

Goedkoop zijn is niet anders zijn

Te vaak zie ik mensen die zich onderscheiden door net even goedkoper te zijn dan de rest. Dit is niet bijzonder. Echt iedereen kan met zijn prijs onder jouw prijs gaan zitten. Als mensen enkel bij je komen, omdat je goedkoop bent dan zullen mensen ook heel snel gaan als ze een goedkoper alternatief vinden. Bovendien wordt de markt er niet beter op als we ons enkel gaan onderscheiden door de prijs. Dit is namelijk zeer nadelig voor het financiële welzijn van alle ondernemers. Dus onderscheid je van de rest, maar nooit op basis van een goedkope prijs. Dit lijkt misschien aantrekkelijk in het begin, maar op langere termijn belemmert dit enkel je groei als ondernemer.

Wees de beste in wat je doet

Als je weet waarin je anders bent én hiervoor gaat. Dan is het ook belangrijk dat je het beste bent in wat je doet. Blijf ontwikkelen en blijf groeien als ondernemer. Plan daarom ook voldoende studietijd in, maar waak tegelijkertijd ervoor dat je óók nog geld verdient met de kennis die je al hebt opgedaan! Een vraag die je hierbij kan helpen is: ‘Hoe kan ik mijn klanten nog beter helpen?’.

Wees zichtbaar op een manier die bij je past

Naast bovenstaande is het ook belangrijk dat klanten weten dat je bestaat. Dit betekent niet zozeer regelmatig posten op Facebook/Instagram, maar juist een manier van zichtbaarheid vinden die bij jou past! Voor de één is het Social Media, voor een ander is het live events bezoeken, enzovoort. Het doel is dat potentiële klanten je weten te vinden, de manier waarop is helemaal niet zo belangrijk.

Human Design

Vorig jaar september kwam ik voor het eerst in aanraking met Human Design. Human Design is een persoonlijkheidssysteem dat elementen combineert uit astrologie, de I Tjing, chakra's, de Kabbalah en de wetenschap van de genetica. Het is ontwikkeld door Robert Allan Krakower, die bekend staat als Ra Uru Hu. Ik was met name sceptisch over het stukje astrologie. Ik heb nog nooit in horoscopen geloofd én dit klonk maar vaag. Toch ben ik gaan luisteren naar de workshop van Rianne van ‘Kies vanuit je kracht’ en daar bleek het helemaal niet zo zweverig te zijn. Het gaat er juist vanuit dat iedereen uniek is én het is een mooie tool voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik een coaching-toolkit hebt aangeschaft om andere mensen te helpen met inzicht geven! Mocht jij hier meer over willen weten? Dan kan je een Human Design Sessie bij mij aanschaffen: https://paardenwinst.plugandpay.nl/checkout/human-design-sessie
 Tijdens deze online sessie nemen we samen jouw Human Design chart door. Oók krijg je een op maat gemaakte presentatie om alles rustig terug te lezen én jouw eigen Human Design succesformule te zien.

Anders zijn is jouw persoonlijke succesformule

Jij mag anders zijn én doen dan anderen! Ik geloof dat als jij volledig jezelf bent dat mensen dit meteen voelen. Daarmee ga jij klanten aantrekken die aangaan van jouw persoonlijkheid. Daarmee ben je uniek, zelfs als je hetzelfde aanbiedt dan je concurrent. Ga lekker jezelf zijn, doe wat je leuk vindt én word daarin de beste! Dat is het recept naar ondernemerswelzijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen